Roverlagets sykkeltur i Sunnhordaland

Alle roverlagets fem medlemmer møtte frem på Krokeide fredag 4. mai 2007. De fleste ble kjørt, bortsett fra Endre som begynte sykkelturen helt hjemmefra. Alt fellesutstyret ble fordelt, før vi tok våre fullpakkede sykler med på fergen til Hufthammar på Austevoll.

Det var veldig fint å sykle på Austevoll, godt tilrettelagt blant annet med mulighet for å fylle vann underveis. Vi fikk mange fine naturopplevelser både på Austevoll og resten av turen.

Etter 25 kilometer var vi kommet helt på sydspissen av Austevoll, hvor vi slo leir på et flott friområde.

Lørdag syklet vi få kilometer til Husavik, hvor vi tok fergen over til Sandvikvåg på Stord - riktignok etter å ha ventet en stund på at fergemannskapene først forlot fergen og suste av sted med diverse redningsbåter og -flåter.

Fra Sandvikvåg syklet vi til Jektevik, vesentlige deler av strekningen på en ny og fin sykkelvei.

Fra Jektevik tok vi fergen til Hodnanes i Tysnes.

Vi fant et sted langs veien og forberedte og spiste lunsj.

I Tysnes var det forresten veldig sparsomt med butikker og bensinstasjoner. Vi syklet forbi én butikk/bensinstasjon, men den var alt stengt. I tillegg passerte vi en skyteklubb midt ute i ingenmannsland, mens vi syklet på en smal, kronglete, gammel vei - med fartsgrense 80 km/h, selvsagt.

Da vi begynte å nærme oss bebyggelsen igjen, var det på tide å lage middag. Hilde, som hadde kjøpt seg universalbagasjebrett som viste seg å ikke være så universelt likevel, hadde alt utstyret sitt i sekken, og fikk dessverre såpass problemer med skuldrene at hun måtte dra hjem. Matias og Ida slo følge med henne. De tok fergen fra Våge til Halhjem.

Endre og Morten fortsatte, og etter 76 kilometer slo vi leir et stykke før Sævareid. Det finurlige var at på denne strekningen var det til dels veldig fin vei, men nesten ingen biler. Og sirka 20 % av bilene som passerte, var politibiler. Godt vakthold, med andre ord.

Søndagen fikk vi akkurat pakket lavvoen, før det begynte å regne. Det fortsatte det med store deler av dagen. Vi syklet til Venjaneset og tok fergen over til Hatvik i Os. Derfra syklet vi via Kalandseid og Fana til Lagunen, hvor vi skilte lag etter 66 km den dagen.

Turen var på til sammen 165 kilometer, fra Krokeide til Lagunen. Gjennomsnittsfarten var på like over 14 km/h.